GB6333 Sem 2 Week 9

Nota Kuliah: boleh rujuk di sini atau download di Google Docs

Contoh-contoh artikel berkenaan dengan SEM boleh lihat di bawah:

Contoh Artikel 1 boleh rujuk di sini atau download di Google Docs

Contoh Artikel 2 boleh rujuk di sini atau download di Google Docs

Contoh Artikel 3 boleh rujuk di sini atau download di Google Docs

Contoh Artikel 4 boleh rujuk di sini atau download di Google Docs

This entry was posted in GE6663 Sem 2 2011/2012. Bookmark the permalink.

3 Responses to GB6333 Sem 2 Week 9

  1. TMTS03 says:

    Assalamualaikum…nak tanya macam mana nak post bahan (for example ppt or pdf) and keluar dekat blog macam yg dr rosseni post…keluar kat blog macam ppt in pdf..coz bila saya try nak post, dia akan keluar link sahaja…really dissapointed…huhu

  2. Cikgu says:

    oh, kena cut and paste url dan insert di bhgn URL masa nak upload media tu, kalau faisal baca comment ini harap dia boleh perincikan jika masih tak dapat.

  3. lasiaf87 says:

    salam.

    nak buat macam tu ada a few steps.

    1) masuk kepada document yang nak diembedkan, tukar setting private kepada public dekat bahagian atas document dalam kotak biru tersebut.

    2) kemudian, sekiranya document tersebut ialah PDF, maka pergi ke tab File, dan cari Embed this PDF file

    3) sekiranya document tersebut powerpoint slides, maka sama juga, pergi ke File dan cari Publish to the web

    4) kedua2nya akan mengeluarkan satu code yang bermula dengan , copy code tersebut

    5) masuk ke wordpress kita, Add New Post macam biasa

    6) kemudian tukar tab HTML instead of Visual sebab kita akan paste code bukan text biasa

    7) setelah tukar kepada HTML, baru paste, then boleh publish dah

    dapat ke?

    a clearer version of explaination with screenshots boleh rujuk wordpress punya support di sini atau dengan menggunakan link di bawah:

    http://en.support.wordpress.com/google-docs/

    harap membantu. terima kasih! (^_^)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s