GE1155 Kuliah Minggu Ke-2: Projek 1 (5%)

Jika kita rujuk huraian dalam struktur kursus yang disediakan oleh Dr. Siti, projek 1 ini memberi peluang anda memperoleh 5% dengan menyumbang ke dalam forum di Facebook http://www.facebook.com/ggge115/

Walaubagaimanapun, oleh kerana kumpulan kita juga mempunyai pelantar ini, anda bebas untuk memberi komen di sini atau di sana.  Untuk forum di sini,  mari kita sama-sama refleks penggunaan SPIN, Facebook dan blog computer education ini dalam proses pengajaran dan pembelajaran kursus ini.

SPIN digunakan untuk apa dalam kursus ini dan kursus-kursus anda yang lain di UKM?
Jika diberi peluang untuk berkomunikasi dengan pensyarah dan rakan-rakan, anda pilih pelantar mana? SPIN? FaceBook? Blog wordpress ini?  Rujuk rajah di bawah atau penulisan/gambar lain dari sebarang sumber…

This entry was posted in GE1155 Sem 1 2010/2011. Bookmark the permalink.

46 Responses to GE1155 Kuliah Minggu Ke-2: Projek 1 (5%)

  1. yahadilah says:

    salam…kalau untuk berbincang tentang pelajaran.saya lebih cenderung menggunakan spin. hal ini kerana jika kita menggunakan facebook, pelajar tidak dapat memberi tumpuan sepenuhnya kerana seperti yang kita tahu facebook merupakan laman sosial yang popular dalam kalangan remaja masa kini dan kadang-kala hal-hal yang diupload di facebook melalaikan.jika kita dapat mengasingkan laman-laman tertentu untuk berdiskusi tentang pelajaran.itu lebih baik pada pandangan saya.

  2. Rozaidah says:

    It’ll be better in SPIN because everyone’ll look out in SPIN if anything happens.

  3. Cikgu says:

    ok SPIN it is…no FB. Untuk perbincangan 5% ini kita bincang di sini. Ni macam 5% bonus. Jadi war-warkan kepada sahabat2 lain untuk menyertainya ye! Untuk forum, perbincangan atau pengumuman seterusnya saya akan linkkan SPIN kita ke sini juga. Jadi mulai minggu ke-5 selepas saya balik dari bertugas luar UKM harapnya kita boleh mula aktif dalam SPIN (pelajar dulu lebih suka bincang di sini dari SPIN … oh well, pelajar ni berbagai2…selagi mampu kita turutkan saja gaya belajar yang majoriti – untuk tahu preference yang majoriti, anda semua perlulah suarakan di sini dahulu).

  4. Tai Pei Si says:

    I prefer facebook…. S it’s vy easy….

  5. EVELYN KIE says:

    I prefer to use SPIN . SPIN is a suitable place for the students to discuss and involve in the forum. It is because students always look out in SPIN for the lecturer notes, course outline, assignment etc. Therefore when they face problems, they can straight away to leave comment or questions in SPIN. And it is not a socialise website, so the students will not been distracted and they will just concentrate on their studies issues.

  6. eugeneqin says:

    I prefer using spin or wordpress because it is not distracting as Facebook is. Although Facebook is easier to be used but if I’m not mistaken, there’s a limit of words can be type. SPIN or wordpress is preferable since it is more academic like. So, we as student will not mix academic things with entertainment and focus on the discussion.

  7. cikgu, i prefer spin dr fb….spin mcm lebih teratur sikit…kalau fb ni cmpur macam2…dh xsuci org cakap…kalau info psl pelajaran ni better guna spin lg kot..k ni pendapat sy je la..thanx

  8. zurainne says:

    as for discussion i prefer using spin or wordpress as facebook will distract the discussion in form of chatting..on the other hand wordpress or spin will make the discussion more formal and suitable for the learning process..

    that’s all
    siti zamzuraini binti abd hamid
    tesl year 1

  9. teotingting says:

    i prefer to use spin or wordpress for discussion as it is easier to be used and more suitable for learning purpose n students will probably check out spin everyday..i m from pend khas.

  10. fathincute says:

    i’m Fathin Amira binti Lotfi ‘Amer from pendidikan mathematics and year 1 student and from your class this afternoon (2pm-5pm). i’m agree with teotingting… spin or wordpress is very good for discussion. This is because spin or wordpress can write words as many as you want… furthermore, students always check out at spin for lecture notes, assignments, and tutorials..

  11. eiqadooly says:

    saya Nurul ‘Atiqah Bt Riswan dari pendidikan mathematics dan tahun 1,,dari kelas pagi isnin (10am-1pm),,saya lagi suka menggunakan spin sbb spin mmg sesuai utk discussion brbanding facebook,,

  12. Rosnani Osman says:

    Saya Rosnani Osman dari pendidikan matematik tahun 2….set 2, kelas hari Isnin (2pm-5pm)…pada pandangan saya, lebih baik discussion di lakukan di spin atau wordpress kerana semua informasi berkaitan akademik diberitahu melalui spin…berbanding di facebook ia tidak sesuai digunakan sebagai medan perbincangan akademik kerana facebook hanya sesuai sebagai laman sosial berhiburan.

  13. Nurul Nashrah says:

    i’m first year student (Nurul Nashrah binti Salehudin) from class 10 a.m-1.00 p.m.. i prefer to use spin because its easy for us, as as student.. as we know, every student always access and open spin for looking information..and its more suitable for learning purpose especially for discussion.. that’s why i prefer to use spin than others..🙂

  14. anees89 says:

    Assalamualaikum wbkt…saya ni manisah bt omar….pelajar tahun 2 program sains kimia…saye rase lebih baek perbincangan diadakan di SPIN atau di wordpress ini, berbanding dengan laman sosial Facebook.Ini kerana di SPIN, perbincangan akan menjadi lebih teratur,mudah dan profesional. Berbanding di Facebook, perbincangan akan bercampur baur dengan komen2 yang lebih berfokus pada hiburan semata2..Akhir kata,saya pilih SPIN.TQ

  15. Nor Shuhada says:

    I prefer SPIN as the medium. It’s a way to force students to use SPIN frequently in our learning processes so that we will become more alert. :)))

  16. cikgu says:

    Salam all, got 17 responses out of about 50 set 2 students. Am thinking if I should post another question here or in SPIN (I prefer here but will definitely follow what the majority chosed – SPIN it is! – for now) to give opportunity to the rest of the students to collect some points from this 5% project – well… will think about it after checking responses to the question in FB posted by Dr. Siti. (I am still in the blur as to how to segregate my set 2 students from Dr. Siti’s set 1…well not completely blur but what i have in mind shall eat up a rather large portion of my time left today to prepare for my lecture tomorrow…oh well, insyaAllah something shall come to my mind when the time comes to fill in the carry marks for the project).

    Last but not least, i would like to thank Shuhada (SP), Anees89 (SP/WP), Nurul Nasyrah (SP), Rosnani Osman (SP/WP), Nurul Atiqah Riswan (SP), Fathin Amira Lotfi ‘Amer (SP/WP), Ting Ting (SP/WP) – [Ting Ting Dr Siti said u need to be in En Yusuf’s class, please make arrangement], Zuraine (WP/SP), Wanie (SP), Aqila Munira (SP), Yahadilah (SP), Rozaidah (SP) and Pei SI (FB) for supporting this forum.

    I guess we should close this topic and off to our next project. TQ and all the best, strive for excellence in your next project.

  17. Wah! saya tak sempat!😦 i’ll make sure i will be more focus next time😦

  18. cikgu says:

    Dayang Nurfaezah, boleh je kalau nak komen lagi

  19. hi cikgu, i’m Vanessa Seluang , first year TESL student.
    sorry for my late response to this blog.

    and i want to express my opinion here. for me, i prefer the SPIN because students download lecturers’ notes, check for the cancellation of class, and everything about the studies of other subjects from SPIN. I guess each student is more alert to SPIN than to wordpress. (just like me, hehe) That’s all, thank you.🙂

  20. nik nuryasarah bt nik mohd zaki says:

    salam doc..
    i am nik nuryasarah
    your 1st year student from tesl batch

    I want to really apologize for this very late response to your post. I promise to be more alert at other times.
    By the way i want to state that i prefer facebook as the medium of interaction between us as i bet most students got online on facebook at most of the times.

    thanx, regards.

  21. nik nuryasarah bt nik mohd zaki says:

    doctor..i’m sorry for this very late reply..
    to say, i prefer facebook.

  22. siew lee says:

    Salam Dr,saya adalah pelajar tahun pertama Dr,saya dpt tahu yg kami perlu sentiasa memperbaharui blog kami namum saya masih tak jelas nak rujuk kpd spin ke atao terus ke blog Dr..saya juga baru mendapati ada tugasan ini drpd kawan kawan yg lain..jadi berhubungan dgn tajuk soalan yg dipostkan oleh Dr, saya berpendapat bahawa spin adalah lebih mudah krn mudah untuk kami mencari tugasan dan nota dari satu sumber sahaja dan ini dapat menjimatkan masa kami serta dapat memastikan tugasan yg diberikan oleh Dr dapat kami siapkan dlm masa yg ditetapkan..Sekian dan saya memohon maaf atas segala kesilapan yg dilakukan oleh saya..Terima kasih.

    • Cikgu says:

      memperbaharui BLOG = update/buat reflection ttg proses pembelajaran kursus ini pastinya di blog masing-masing. SPIN bukan BLOG.

      Semua pensyarah diwajibkan meletkkan struktur kursus dalam SPIN. Kursus ini ada struktur kursus dalam SPIN diletakkan oleh penyelaras Dr. Siti.

      Oleh kerana kursus KOMPUTER DALAM PENDIDDIKAN ini salah satu hasilannya pelajar peroleh kemahiran membuat blog, maka tidak mungkin kemahiran itu dapat dikuasai jika kita tidak membuat akriviti yang berkisar tentang penggunaan blog. Walaubagaimanapun saya akan meletakkan juga nnt nota-nota dalam SPIN selepas meletakkan semua di sini. Blog ini khusus untuk Komputer Dalam Pendidikan dan Pendidikan Komputer.

  23. evelynkie says:

    I prefer to use SPIN . SPIN is a suitable place for the students to discuss and involve in the forum. It is because students always look out in SPIN for the lecturer notes, course outline, assignment etc. Therefore when they face problems, they can straight away to leave comment or questions in SPIN. And it is not a socialise website, so the students will not been distracted and they will just concentrate on their studies. Spin will make the discussion more formal and suitable for the learning process..
    I comment on the wall again because I forgot to make a link to my blog last time….

  24. hasiymah says:

    Assalamualaikum Dr..sy Noor Hasimah Hasan, tahun satu… pendidikan matematik clas pkul 10-1… pada pandangan sy..sy lebih suka menggunakan sistem spin berbanding yg lain kerana spin lebih mudah untuk melakukan perbincangan dan semua pelajar pasti akan membuka spin untuk mendapatkan info terbaru…contohnya sy..sy mmg mmg x expert dlam wordpress…so jarang untuk sy bkak wordpress…
    sy minta maaf atas kelewatan respons sy…next time..i’be more alert…thank you..

  25. kae zulnine says:

    salam…sy nurul atikah zulkarnain,student first year Dr. Rosseni,sy lebih suke kalau kite menggunakan spin kerane ianya lbih mudah dan fleksibel…ini akan memudahkan pelajar yang tidak perlu membuka pelbagai web….tetapi web ni pun cukup bagus untuk student2 kerana ianya mmpunyai banyak link2 yang memudahkan pencarian…so,pada pndapat saya,kedue-due nyer adalah baik cume sy mncdgkan spin lebih utama digunakan..

    sekian,trime kasih…

  26. Salam,i sorry for late to discuss this issue and to leave this comment on your blog.I will make myself more alert next time..In my opinion,i prefer to use SPIN as the medium because most of the students are prone to refer to SPIN to search for information like tutorial and lecture notes instead of blog and facebook.That’s all from me.Once again,i am really sorry for this lateness..Thank you..

  27. Nurul Aiman Mohd Jafre says:

    Assalamualaikum everybody. I agree with all of u that we should use SPIN as our discussion board. Moreover, we always log in into SPIN to search for our tutorials and lectures’ notes. So, it will be a convenient for all of us. (kill two birds with one stone)

    tata~

  28. Norassolah Bt. Mokhtadin says:

    hey guys!
    yes! I think that SPIN is the best medium for communicate and interaction amongst us.
    Plus..SPIN is one the most website-friendly i’ve ever visited before.
    Last words..SPIN is more safe..more convenient and more flexible.Thumbs up for SPIN everyone!

  29. lyndvesper says:

    4 me…….SPIN is more easier because its dedicated only for studies purpose.so,it will not distract our focus.moreover,its flexible n user friendly to student.student can achieve to many links through just one web.so,SPIN is so convenient to us.

  30. miera mumtaz says:

    salam Dr…i,m Mira Mumtaz..TESL student first year.In my opinion,.i’m more likely to use the spin. this is because if we us other social site, students can not concentrate because as we know it popular among teens today.SPIN gave me the current note and important announcement and sometimes notes are uploaded and make ease for me to access it compare to wordpress.It not mean that wordpress is not practical and suitable to use,but i’m honestly not know much bout wordpress.. =(.wordpress also make ease to student surf the other link that provide in this wordpress.i think both SPIN and WORDPRESS have it own special.But the problem now is wordpress not familiar and still new for me and i trust that i can improve it soon.
    Lastly,i’m apologize coz late to respond on this…sorry a lot Dr..
    i’ll more alert next time..Thank u

  31. nurfarhana zainol abidin says:

    4 me SPIN is more easier because its dedicated only for studies purpose.so,it will not distract our focus into something else.moreover,its flexible and more user friendly.student can achieve to many links through just one web.it shows SPIN is so convenient to student.

  32. nurfarhana zainol abidin says:

    ehh,sorry…..lyndvesper and me are the same person.im not copycat.and……..im sorry for the lateness.i’ll be more alert next time.

  33. hey🙂
    i’m Dayang Nurfaezah, first year studentt.
    i think blog is the best way to express our ideas because we can upload a lots of things in blog. furthermore, we can explain or give the ideas in more creative ways.:)
    we can subscribe to others blog for faster updates.🙂

  34. zulaika abd.aziz says:

    assalamualaikum all!!i agreed with everybody. i think spin is the best medium for us, student to communicate with lecturer. plus, students also can get the lecturer notes and tutorials through spin. its really convenient for students. like norassolah said, thumbs up for spin!!

  35. luqman91 says:

    omaigod dr sorry i’m sooo very late… i’ll be more alert next time..
    luqman tesl year 1 reporting for duty…. hehehehe
    errr…. i prefer spin…. becoz it is more convenient and we usually use that to connect with all the lecturers…
    hmmmm…
    that’s all i think
    assalamualaikum…. and nytes.. huhuhu

  36. ok…i’m too late!!!huwaaa~~
    *slap my face*..i’m 1st year student
    ok!according to this discussion, i think i prefer spin more..
    spin is more convenient for student..flexible and make student focus on study..
    and it easier to connect with lecturer..
    thumbs up to spin!!!

  37. clin623 says:

    I am Ting See Lin, faculty pendidikan(Mathematics), 1st year.🙂 Sorry i am late for this discussion. In my opinion, i prefer use SPIN as a medium since i use SPIN more often than other media. Thus, it’s more convenient and easier for me to know the latest news or tasks.

  38. assalamualaikum dan salam sejahtera . saye Alia shahira binti tarmuji , fakulti pendidikan ( matematik ) . saye ingin memohon maaf kepada Dr. kerana terlambat dan saya akan mengambil perhatian yang lebih selepas ini . Pada pendapat saye , saye lebih memilih Spin kerana Spin digunakan untuk menyampaikan pelbagai maklumat seperti nota nota, tugasan tugasan , daripada pensyarah kepada mahasiswa dan mahasiswi bagi sesuatu kursus tersebut , kita jugak boleh merujuk sebarang announcement yang diberitahu atau diberitahu daripada penyasarah-pensyarah. sekian terima kasih🙂

  39. rahilah binti haron says:

    assalamualaikum..saya Rahilah binti Haron , first year student for education in mathematics..firstly saya nak minta maaf pada Dr. sebab lambat response untuk forum ini..pada pendapat saya, saya lebih prefer menggunakan SPIN kerana SPIN lebih banyak digunakan untuk menerima sebarang informasi, nota dan assignments dari lecturer..selain itu, dengan menggunakan SPIN pelajar akan jadi lebih alert dan focus..terima kasih..=)

  40. hasmah binti che ngah says:

    i’m hasmah binti che ngah..1st year student..i’m prefer 2 use facebook..
    it is easy for me and..

  41. assalamualaikum dr…
    i’m syakirah, first year student..i’m very sorry for my late respond..i promise i’ll be much more alert next time…
    erm..i think i’ll prefer spin…:)..

  42. Rozaidah says:

    Yeah sure do😄

  43. niknuryasarah says:

    Now that after several weeks have passed, i’ve realized that wordpress blog is the best medium of interaction for GGE1155. It is so convenient that whenever doc Rosseni posts something oh her wall, the blog will send the link of it to my email. This keeps me alert all the times as i do check my inbox regularly. As for me, SPIN is not so efficient and i don’t find it as fun as this blog. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s