Ayat-ayat Cinta: The Movie

Now that the exam is over, you might want to rest a little without thinking much about the heavy stuffs.  Although this movie is a far cry and does not do justice to the award-winning bestseller novel Ayat2 Cinta, I think there is something to be learned there.  My apology, no English subtitle though but the visual learners should be able to understand the story anyhow, enjoy!🙂

Seusai peperiksaan ini mungkin ada yang ingin berehat sejenak tanpa berfikir yang berat2.  Walaupun movie ini tidak seindah novelnya namun masih banyak pengajaran yang boleh dihayati bagi mereka yang berfikir…diupload khas buat anak2 remajaku dan anak2 didik MRSM/ABIM/UKM, moga ada kebaikan darinya.  (Jika suka, harus membaca novelnya yang sekarang ada pada Umi🙂 di FSSK)

The Trailer

Ayat-ayat Cinta The Movie: 1/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 2/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 3/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 4/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 5/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 6/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 7/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 8/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 9/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 10/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 11/13]

youtube=Ayat-ayat Cinta The Movie: 12/13

Ayat-ayat Cinta The Movie: 13/13

Theme Song

This entry was posted in Film & Multimedia. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ayat-ayat Cinta: The Movie

  1. Pingback: Movie dari Novel ISlamik: Ayat2 Cinta « BaNaD

  2. smilezj2008 says:

    Dear Pn.,

    Yes,Now that the exam is over,Our holidayses were real to start. I can relax a period of time~~

    Oh, This movie is really long, but i think you are right, there is something to be learned here.

    Hope U have a nice holiday.THANK U!~~

  3. smilezj2008 says:

    Dear Pn.,

    When I register my blog do not use an own English name, sorry.

    I am your chinese student, MIchelle.^_^

  4. Cikgu says:

    Dear Michelle aka Smilezj2008😉
    It was in the indonesian language plus some arabic and maybe a little english and germany, were you able to understand it?

  5. yanie87 says:

    assalamualaikum..
    citer ni best giler. dah banyak kali tgk on still rs x puas.thanx sbb ltk citer nie.sblum ni bc buku jer tringin gak nk tgk citer dier.time ksh skali lg sbb merealisasikan hasrat sy.syoknyer dpt idup sentiasa berusaha mencari redha Illahi…

  6. Cikgu says:

    tapi yanie, buku dia 7X lagi best dan banyak lagi pengajarannya kan? anak2 lelaki saya 21 dan 17 tahun yg tak pernah baca novel cinta (saya rasa laa…)pun ter-minat gak …🙂

  7. nUr fAzLeeN says:

    Hurm..mengenai filem ni..nak kata suka ada..nak kata tak suka pun ada..
    suka sbb;
    1) filem mencirikn islamik
    2) saya tak minat baca novel..baca novelnya pun ‘lompat2’. so..tgk movie ni utk ‘khatam’.

    tak suka sbb;
    1) ada bab free hair..wah2..terus mcm tak respek sgt filem ni..

    pst: ingat pengalaman tgk movie ni masa mula2 ngn cik yanie87..huhuk

  8. Cikgu says:

    tu la pasal saya kata buku dia 7X lagi best, lebih banyak pengajaran gaknya pun tu la sebab anak2 remaja saya yg muslimin tu tak minat nak tengok kot…yang tengok hudaa ngan kawan dia rashidah je…
    fazleen jangan lupa pesan saya kat komen se lagi ttg nama dan no matrik dan kalau ada lagi kat UKM ni nak minta tolong sikit (mungkin) untuk clarify siapa empunya blog yg tak ada nama …tapi nanti2 la..tengah sibuk gila menghabiskan grading blog2 ni sume…bahasa pun dah tak ada ghopa cikgu huhu 😦 takpela jap, dah abis semester (jangan tiru macam saya)

  9. nUr fAzLeeN says:

    Pn. Rosseni,
    ok..baik! tapi rasanya dah tinggalkn dah full name, matrik and url kat blog ni ari tu..tapi takpe..saya send semula kat post Progress Repost On The Blogging..

  10. Cikgu says:

    kalau dah ada takpe nanti insyaAllah saya akan jumpa, salam

  11. Suzie says:

    salam cikgu…seronok tengok cerite nih…kalu bc buku die mesti lg bez kan…nak request pinjam leh?ikut turn pun xpe,sanggup tgu…terima kasih sbb sudi berkongsi….

  12. Cikgu says:

    boleh nanti minggu depan saya jumpa Umi yg dah habis baca buku tu dan tinggalkan kat bilik saya bawah dewan budiman sebelah makmal 3 atau 4. Minggu ni dan minggu depan saya kerap di situ melainkan mesyuarat tetapi jika saya tak ada boleh minta dari pn zanaton yg sentiasa ada di situ. Ya, ceritanya lebih menarik dan mampu mengalirkan air mata bagi mereka yang menghayatinya🙂

  13. enduros says:

    I enjoy what you guys are usually up too. This type of clever work and
    exposure! Keep up the awesome works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll.

  14. Excellent blog here! Also your website loads up fast!
    What web host are you using? Can I get your
    affiliate link to your host? I wish my site loaded up as fast as yours lol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s